Lichtgewicht rollator

lichtgewicht rollatorHet feit dat u met een rollator loopt wil nog niet zeggen dat u met een onhandig, niet te hanteren looprek met wielen de straat op moet. Een lichtgewicht rollator is een loophulp die het leven weer een stukje makkelijker maakt.

De lichtgewicht rollator

Uw wereld wordt meteen groter als u weer mobiel bent. Voor veel mensen is een rollator echt een uitkomst. Heerlijk zonder hulp van anderen weer naar buiten om een boodschapje te doen. En als u onderweg even wilt zitten, heeft u een stoeltje bij zich. Inkopen kunnen in het mandje mee zodat u geen tas hoeft te dragen. Een rollator is een hulpmiddel voor thuis en onderweg. Het is wel heel belangrijk dat degene die onderweg is met de rollator ook werkelijk gemak heeft van de loophulp. Een lichtgewicht rollator is makkelijk hanteerbaar en zonder veel inspanning te handelen. De zithoogte van een rollator ligt tussen de 50 en 58 cm. Bij sommige rollators kunt u zelf de zithoogte instellen. U kunt aan uw rollator een stokhouder laten monteren zodat u uw stok gemakkelijk kunt meenemen. Een rugsteun voor comfortabeler zitten is ook een optie.

Welke rollator past bij u?

Het is even opletten welk type rollator bij u past. Heeft u niet zoveel kracht in uw handen dan wilt u een rollator waarvan de remmen licht te bedienen zijn. Gebruikt u de rollator ook in huis? Kiest u dan zeker voor een lichtgewicht rollator. Om gemakkelijk tussen uw meubels door te manoeuvreren om bijvoorbeeld een blad met kopjes naar de keuken te brengen. De remkabels zijn bij sommige rollators weggewerkt in het frame. Zo blijft u nergens achter haken en wandelt u ongehinderd overal naartoe.

Lichtgewicht, dus met één hand tillen

Als u met de auto gaat is het wel een pre dat u zelf uw rollator in de kofferbak kunt tillen. Een lichtgewicht rollator klapt u in en tilt u met een hand op. Deze rollator weegt tussen de 6 en de 8 kilo en is stevig genoeg om op te zitten. De handvaten van een rollator zijn bij voorkeur ergonomisch gevormd om u steun te bieden zonder dat u last krijgt van zere handen of tintelingen. De banden van uw rollator zijn bij voorkeur gemaakt om lekker licht te lopen. Massieve harde banden zijn zwaarder in het gebruik en draaien niet gemakkelijk. Zachte comfortbanden lopen lekker licht en brengen u comfortabel overal naar toe. Een lichte rollator is gemaakt van aluminium en is op een stijlvolle manier vormgegeven.

Bestel op bol.com