Driewiel rollator

driewiel rollatorDe tendens van tegenwoordig is dat ouderen zoveel mogelijk zelfstandig blijven wonen, eventueel geholpen door mantelzorgers. Dat betekent dat de markt voor hulpmiddelen om thuiswonen te kunnen realiseren alleen maar groeit. Want zonder hulpmiddelen wordt het al lastiger om thuis redelijk zelfstandig te kunnen functioneren.

Driewiel rollator

Eén van de meest gebruikte hulpmiddelen in en om het huis is toch wel de rollator. Waren dit vroeger vooral onhandelbare en ietwat lompe dingen, tegenwoordig wordt veel meer aandacht besteed aan gebruiksgemak, wendbaarheid en design van rollators. Met name een trio rollator biedt een uitkomst om ook binnenshuis mobiel te zijn. Licht in gewicht, makkelijk inklapbaar dus makkelijk mee te nemen en voor in huis goed wendbaar, door een draaiend voorwiel. Ook zijn de handgrepen in hoogte verstelbaar, zodat de trio rollator altijd de juiste hoogte heeft, wat het lopen vergemakkelijkt.

Delta rollator

Op zoek naar de ideale driewiel rollator, dan is een delta rollator zeker het overwegen waard. Deze rollator biedt alle mogelijkheden voor met name het gebruik binnenshuis. Door het lopen tussen de twee achterste wielen voelt de rollator stabiel aan, hetgeen vallen voorkomt. De delta rollator is (meestal) uitgevoerd met een mandje voor bijvoorbeeld boodschapjes. Tevens kan de mand afgedekt worden met een dienblad, zodat ook in huis gemakkelijk kleine spullen mee genomen kunnen worden.

Een rollator kan zeker bijdragen aan het langer zelfstandig kunnen blijven wonen van ouderen of anderen die slecht ter been zijn. Het kan net dat ene hulpmiddel zijn om zeker in en om het huis nog vrij te kunnen bewegen en zo de mobiliteit te waarborgen. Want wat is er fijner dan gewoon door je eigen huis te kunnen lopen?!

Bestel op bol.com